Началник на УНГ клиника

 

Д-р Давит Хунашвили

02/ 80 59 325, e–mail: ung-clinic@upmbal-sofia.com

 

Д-р Давит Хунашвили е специалист по УНГ болести в София. Извършва диагностика и лечение на заболявания на ушите, носа и гърлото, ларингектомия, отстраняване на чуждо тяло от ларинкса, отстраняване на церумен, отстраняване на чужди тела от външния слухов канал, инцизия на фурункул във външния слухов канал, парацентеза, инцизия на перитонзиларен абцес, вземане на материал за бактериологично изследване от ушите, инцизия на атерома, вземане на материал от носа за цитонамазка, каутеризация на разширените вени на носната преграда, тонзелектомия (премахване на сливици), аденотомия (премахване на трета сливица), пункция на максиларни синуси, аудиометрично изследване на слуха, преглед носна тампонада, отстраняване на чужди тела от носа.

Образование:
Завършва Медицински университет Варна през 2005 г. Своята специалност Оториноларингология придобива през 2014 г.

Квалификации:
Аудиометрично изследване на слуха;
Член на Български лекарски съюз;
Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

Биография:
Д-р Хунашвили е работил в Център за спешна медицинска помощ Варна. От 2009 г. до 2013 г. е лекар ординатор в МБАЛ Света Анна Варна. До 2016 г. е работил в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ София. Практикувал е в ДКЦ Св. София. От 2024 г. е началник на УНГ клиника при Университетска Първа МБАЛ Св. "Йоан Кръстител" ЕАД. Владее руски и английски език.

Екип

 

Д-р Давит Хунашвили

Началник на УНГ клиника

 

 

Д-р Боряна Сеизова

Старши лекар, специалист УНГ, детска оториноларингология

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

клиника по ушно-носни-гърлени болести      

 

         Дейността на клиниката изцяло е подчинена на реализацията на мисията на болницата, а именно – предлагането на качествена, достъпна и своевременна болнична помощ, целяща навременното диагностициране, активно лечение и укрепване здравето на пациентите от висококвалифицирани специалисти на базата на съвременна медицинска апаратура и технологии, което от своя страна осигурява високите резултати, изисквани и присъщи на медицинската помощ в Европейския съюз.

          Дейността на клиниката обхваща цялостната дииагностика и лечение на всички видове ушно, носни и гърлени заболявания при деца и възрастни, включващи:

 • възпалителни и невъзпалителни заболявания на ушите, доброкачествени и злокачествени образувания -с използване на лазер-хирургия, вкл. слухопротезиране;
 • доброкачествени и злокачествени заболявания на носа, вкл. лазер хирургия
 • медикаментозно и хирургично лечение на околоносните кухини /синуси/- синузити, доброкачествени и злокачествени образувания в синусите, пластична хирургия на деформации на носа и носната преграда с използването на диагностичен ултразвук, ендоскопска и лазер - хирургия;
 • тонзили /сливици/- безкръвно посредством лазерна амбулаторна терапевтична намеса;
 • патология на Евстахиевата тръба- диагностика и лечение, вкл. продухвания с кислородни импулси;
 • фаринкс и ларинкс- лечение , лазерна и ендоскопска хирургия;
 • специализирани консултации и обучение на специализанти

           Клиника по УНГ болести е ведуща в реконструктивната слухоподобряваща хирургия на средното ухо, лечението на възпалителни и невъзпалителни заболявания на средното ухо, на доброкачествени и злокачествени заболявания в областта на ларинкса и фаринкса, както и тонзилектомия, аденотомия члез радиочестотна примка. Лазер и радио-честотна терапия при които се изключва всякакво кръвотечение.

Структурата на Клиника по  УНГ болести обхваща:  

 • диагностика и лечение на слуховия анализатор;
 • онкохирургия;
 • детска спешна и планова ОРЛ
 • денонощен и неотложен прием;
 • операционен блок.

               Клиниката е оборудвана с най-съвременна медицинска апаратура и техника, вкл. Er-YAG лазер, единствен в страната, използван за лечение на невъзпалителни, възпалителни и онкологични заболявания на ушите, носа и търлото.. Осигурена е отлична организация на грижите за болните, осигурява се диетично хранене на нуждаещите се пациенти. Налице е пълна синхронизация с дейността на другите болнични отделения, сектори и лаборатории, което дава допълнителната възможност за бързо и компетентно изясняване на диагнозата.